Veiligheid

0000 Burgernet Logo 01

Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet bestaat uit een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Als deelnemer aan Burgernet krijgt u ingesproken berichten via de telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Zo kunt u direct behulpzaam zijn bij de opsporing van:

 • vermiste personen;
 • diefstal of inbraak;
 • tasjesroof;
 • geweldsdelicten;
 • doorrijden na een aanrijding.

Ziet u de gezochte persoon of voertuig dan belt u via (0800) 0011 naar de meldkamer. De politie komt dan gericht in actie. Het is niet de bedoeling dat u zelf achter een verdacht persoon aangaat. Een actie via Burgernet kan 24 uur per dag, 7 dagen per week gestart worden. Burgernet wordt ingezet voor dringende zaken, waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is.

Aanmelden voor Burgernet

Bent u geïnteresseerd? En woont en/of werkt u in Stichtse Vecht? Meld u dan aan! U kunt zich registreren op www.burgernet.nl. Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt voor Burgernet.

 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

 

buurtpreventie

 

 

 

Hoe kan ik mij opgeven of wat meer informatie krijgen? Bent u enthousiast geworden en wilt u deel uit maken van een van de Wijk Whatsapp Groepen? Geef u dan op! U kunt een mailtje sturen naar: whatsappmbroek@hotmail.com . Bent u nog niet helemaal overtuigt of als u een vraag heeft dan kunt u een mail sturen naar: whatsappmbroek@hotmail.com . Wilt u zich regelmatiger en intensiever inzetten voor de veiligheid in uw wijk? Stuur een mailtje naar whatsappmbroek@hotmail.com en sluit u aan bij een van de signaleringsteams die Maarssenbroek rijk is.

bloemSIGNALERINGSTEAM BLOEMSTEDE

 

Wat doet ons wijksignaleringsteam?

Een wijksignaleringsteam is een vorm van buurtpreventie, gericht op leefbaarheid, veiligheid en het voorkomen van inbraak en overlast. Leden van het team maken veelal ’s avonds of in het begin van de nacht een ronde door de wijk. Zij letten daarbij op ongewone of verdachte zaken en geven die zonodig door aan de politie. Indien nodig worden wijkbewoners gewaarschuwd als er bij hun huis iets vreemds aan de hand is, zoals openstaande deuren en een ladder die niet is vastgezet en daarmee voor inbraakgevoelige situaties kunnen zorgen.
Ingeval van ernstige geluidsoverlast is er contact met de bewoners en/of politie. Ook de hangplekken van jongeren krijgen aandacht en zonodig worden zij er op gewezen dat hun verblijf daar geen overlast mag veroorzaken of dat het hen verboden is daar te zijn.

De leden van het signaleringsteam zijn op hun ronde herkenbaar aan opvallende blauwe hesjes met daarop het logo van de gemeente Stichtse Vecht. Zij doen hun ronde, die ongeveer één tot anderhalf uur duurt, bij voorkeur met z’n tweeën lopend of op de fiets. In de weekenden worden de signaleringsrondes aan- en afgemeld bij de politie en wordt er actuele informatie uitgewisseld. Zo nodig kan bij verdachte situaties het noodnummer 112 worden gebruikt. De vrijwillige inzet van de leden varieert van één keer per week tot één keer per maand.

Het signaleringsteam stuit ook op gebreken in de wijk, zoals zwerfvuil, fietswrakken, kapotte bestrating, lantaarnpalen die het niet meer doen enz. Deze zaken worden dan gemeld bij het gemeentelijk informatiecentrum (info@stichtsevecht.nl), van waaruit dan verdere actie wordt genomen.

Van iedere signaleringsronde wordt een kort verslag gemaakt en aan de leden en de wijkagent toegezonden. We weten dan van elkaar wat we op onze rondes tegenkomen. Ongeveer eens per 2 maanden komen de leden en de wijkagent bij elkaar voor het bespreken van elkaars bevindingen, het afstemmen van hoe om te gaan met bepaalde situaties en het plannen van nieuwe rondes. De wijkagent voorziet het team dan van nuttige tips en informatie over preventie en veiligheid. De wijkbeheerder van de Gemeente is ook zeer betrokken bij de inzet en ervaringen van het team.

Meer informatie kunt u vinden op de websites van de gemeente Stichtse Vecht.

Voor vragen kunt u terecht bij de coördinator van het signaleringsteam,
de heer Karel van Teeseling (tel. 0346-568402 of kw.teeseling@ziggo.nl)

2 reacties

2 gedachten over “Veiligheid

 1. Goedemiddag
  Graag zou ik willen vragen waar ik met mijn klachten om het voetbalveld in Bloemstede heen kan.
  Wij ervaren veel overlast

  Anita

  • Dag Anita, voor dit soort zaken moet je bij de gemeente Stichtse Vecht zijn. Verder kun je de wijkagent inschakelen. Wijkagent en gemeente overleggen regelmatig over dit soort zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *